Specialisme voor particulieren

De juridische specialist voor particulieren

Thuis, op uw werk of bijvoorbeeld in een winkel: in uw privé-omgeving kunt u te maken krijgen met tal van juridische kwesties. Omdat u hierbij persoonlijk betrokken bent, kunnen de emoties soms hoog oplopen. Geurink & Partners houdt het hoofd koel en staat u met raad en daad terzijde.

Onze specialismen voor particulieren
 

 • Consumentenrecht
  Zonder dat u het misschien beseft, gaat u als consument voortdurend juridische overeenkomsten aan. Elke aanschaf is immers een overeenkomst tussen koper en verkoper. Bij dagelijkse aankopen levert dit meestal geen problemen op. Maar als u  een grote aanschaf doet zoals een auto of een huis, is het belangrijk om uw rechten als consument te kennen. Geurink & Partners staat u graag bij met advies en houdt uw rechten in het oog.
   
 • Arbeidsrecht
  Een in uw ogen onterecht ontslag of problemen als u wilt vertrekken naar een nieuwe werkgever: een conflict op het werk is erg vervelend. Wij luisteren naar uw verhaal, geven advies en ondersteunen u om tot een passende oplossing te komen.
   
 • Familierecht
  Het familierecht omvat veel aspecten: echtscheiding, einde van een samenlevings-overeenkomst, omgangsregelingen, alimentatie, gezag, adoptie en naamswijziging, maar ook erfrecht of verdeling en verrekening van vermogen. Al deze zaken hebben één ding gemeen: er komen veel emoties bij kijken. Om vervelende verrassingen achteraf te voorkomen, is de kennis van een specialist onmisbaar. Zo ondersteunen wij u graag bij de juridische, zakelijke en emotionele problemen die een scheiding met zich meebrengt. Samen kijken we welke oplossing het beste past in uw situatie. Soms is dat een procedure bij de rechtbank, soms kiezen we voor mediation: we bemiddelen dan tussen u en uw ex-partner en u hebt dus samen één advocaat.
   
 • Strafrecht
  Bent u aangehouden of wordt u verdacht van het plegen van een strafbaar feit? Heeft u een dagvaarding ontvangen om te verschijnen voor de rechtbank of bij het Openbaar Ministerie? Ook op het gebied van strafrecht ondersteunt Geurink & Partners Advocaten u graag. Onze advocaten staan verdachten bij in alle soorten strafzaken, zowel overtredingen als misdrijven, in geheel Nederland. Ook voor deskundige rechtsbijstand op de meer specialistische gebieden zoals het economische strafrecht, milieudelicten en ontnemingsvorderingen kunt u bij ons terecht - voor zowel de behandeling van uw strafzaak in eerste aanleg als in hoger beroep, zowel bij de politierechter als bij de meervoudige kamer van de rechtbank, ook op toevoegingsbasis.
   
 • Bestuursrecht
  Het bestuursrecht, of administratiefrecht, omvat het geheel van regelgeving waarin uw rechten en plichten ten opzichte van de overheid zijn vastgelegd. Dit betreft tevens de regels waaraan de overheid zich dient te houden bij haar optreden en de wijze waarop u tegen het handelen van de overheid kan opkomen. Geurink & Partners kan u adviseren over alle aspecten van het bestuursrecht en namens u optreden in een procedure, zowel in bezwaar als in beroep bij de rechtbank. Wij zijn onder andere thuis in het ambtenarenrecht, het omgevingsrecht en het sociale zekerheidsrecht.
 • Huurrecht
 • Heeft u een geschil met uw huurder of verhuurder? Als het gaat over het niet nakomen van betalingsverplichtingen of over bijvoorbeeld de staat van onderhoud; de advocaten van Geurink & Partners Advocaten kunnen u adviseren over alle aspecten van het huurrecht en u zo nodig bijstaan in een gerechtelijke procedure, zowel als het gaat om woonruimte als om bedrijfsruimte.