Onze tarieven

Duidelijk over de kosten

Een advocaat schakelt u meestal in omdat u een juridisch conflict heeft of omdat u om andere redenen juridische bijstand zoekt. Wij werken graag aan een oplossing - zonder een nieuw probleem te veroorzaken. Wij bieden u vooraf zoveel mogelijk helderheid over de kosten. U kunt hierbij kiezen uit verschillende opties.
 

 • U betaalt per uur
  Afhankelijk van de aard van uw zaak bepalen we vooraf welk uurtarief u gaat betalen. We kijken hierbij onder meer naar de expertise en ervaring die nodig zijn voor de opdracht en of het om een spoedeisende zaak gaat. In alle gevallen kunnen we u een concurrerend tarief aanbieden. U betaalt het aantal uren dat we aan uw zaak besteden. Maandelijks ontvangt u een overzicht van de gemaakte uren.

 

 • U betaalt een vaste prijs
  Wilt u als ondernemer bijvoorbeeld een aantal overeenkomsten en algemene voorwaarden laten opstellen? Dan kunt u kiezen voor een fixed fee: we spreken dan vooraf een vast totaalbedrag af. 

  Bij het innen van geldvorderingen zijn er twee andere mogelijkheden:
 • Incassotarief
  We kunnen voor u geld innen bij debiteuren zonder meteen een procedure aan te spannen (optreden buiten rechte). Wij rekenen dan een percentage van het te incasseren bedrag van de debiteur boven de hoofdsom. Dit percentage bepalen we op basis van de incassostaffel van de Nederlandse Orde van Advocaten.
 • Resultaatstarief
  Bij het innen van geldvorderingen via een procedure (optreden in rechte) kunnen we een resultaatstarief overeenkomen. Als we minder dan 80% van de vordering weten te incasseren, krijgt u 40% korting op ons basisuurloon. Incasseren we meer dan 80% van de vordering, dan betaalt u meer (het basisuurloon vermenigvuldigd met een succesfactor van 1,4).

 

 • Gefinancierde rechtsbijstand voor particulieren (toevoeging of pro deo rechtshulp)
  Voor bepaalde zaken (strafzaken, huurzaken, bestuursrechtzaken, verbintenisrechtelijke zaken en zaken op het gebied van personen & familierecht, waaronder alimentatiezaken) werken de advocaten van Geurink & Partners Advocaten ook op basis van gefinancierde rechtsbijstand (Pro Deo). Voor particulieren die aan bepaalde inkomensnormen (zoals vastgesteld door de Raad voor Rechtsbijstand) voldoen, kan voor u door de advocaten van Geurink & Partners een toevoeging worden aangevraagd bij de Raad voor Rechtsbijstand, waarbij u dan alleen een eigen bijdrage dient te voldoen, variërend van € 145,00 tot maximaal € 862,00, afhankelijk van de hoogte van uw inkomen en vermogen. Geurink & Partners advocaten werkt op basis van High Trust samen met de Raad voor Rechtsbijstand. Voor vragen of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand kunt u contact opnemen via 0314 328040 of via info@geurinkenpartners.nl. Via de website https://www.rechtsbijstand.nl/over-mediation-en-rechtsbijstand/hoeveel-moet-ik-zelf-betalen/hoeveel-moet-ik-zelf-betalen kunt u e.e.a. ook zelf nakijken.